Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Nyheder

   Nyheder

   Resultat af Energistyrelsens risikovurdering af Schneider Electric-røgalarm

   Netop offentliggjort risikovurdering slår fast, at Schneider Electrics røgalarm type MTN548520 ”ikke udgør en væsentlig risiko for personfare”. Salgsstop opretholdes indtil iværksatte tests af nyproducerede røgalarmer dokumenterer, at produktet lever op til gældende standard for byggevarer.

   Energistyrelsen har via Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut foretaget risikovurdering af den Schneider Electric røgalarm type MTN548520, som styrelsen tirsdag meddelte ikke er lovlig at sælge på det danske marked. Risikovurderingen konkluderer, at ”røgalarmen ikke udgør en væsentlig risiko for personfare”.

   Schneider Electric opretholder salgstoppet og har kaldt alle lagerlagte produkter hjem for at kunne teste og dokumentere at nyere produktserier opfylder gældende krav og dermed er lovlige at sælge på det danske marked.

   Der er tale om røgalarm af typen MTN548520, som er solgt og markedsført i Danmark af Schneider Electric Danmark A/S og stammer fra batch 3180050D. Schneider Electric har ivørigt også to røgalarmer på Energistyrelsens liste over godkendte alarmer – Almost Invisble og System LINK Classic.

    

   Fakta i sagen:

   • Schneider Electrics MTN548520-røgalarm, der sælges via det professionelle marked, er dumpet i en test udført af Energistyrelsen. Energistyrelse har herefter meddelt, at produktet ikke lever op til gældende standard (EN14604:2005/AC:2008).
   • Ifølge Energistyrelsens test har MTN548520-røgalarm ikke reageret tids nok på brand fra n-heptan (brandbare væsker). Testen viser, at alarmen fungerer upåklageligt for de tre øvrige materialer (træ, uld og polyurethane). Det er også vigtigt at understrege, at der ikke er tale om en fejlalarm eller mangel på alarm, men at røgalarmen angiveligt ikke reagerer indenfor den, jf standarden, tilladte reaktionstid. Ligeledes overholder røgalarmen alle øvrige forhold specificeret i standarden (bl.a. montage, følsomhed og lydniveau).