Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Nyheder

   Nyheder

   ​Ny ePAC opgraderer SRO-anlægget på fynsk vandværk

   Kværndrup Vandværk får ny styring med Modicon M580-ePAC og Unity Pro-software et i økonomisk overkommeligt projekt, der opgraderer SRO-anlægget og fremtidssikre styringen.

   Myndighedernes krav til vandværkerne vokser, og kravene er ens for alle - uanset størrelse. Det giver nogle udfordringer, især for de mindre, privatejede vandværker. Med begrænsede midler kan det være en svær opgave at få økonomien til at hænge sammen, når værkernes styring skal opgraderes for at leve op til kravene til en moderne, optimeret drift.

   - SRO-anlægget på Kværndrup Vandværk var ikke up to date, så der var et udtalt behov for en opgradering, både af hardware og software, siger el-tekniker Morten C. Jørgensen fra Vandcenter Syd, som har hjulpet Kværndrup Vandværk med at opgradere styringen.

   Økonomisk overkommeligt
   Kværndrup Vandværk har fem boringer og fire pumper, og indtil for nylig blev SRO-anlægget drevet af en Premium PLC fra Schneider Electric med tilhørende PL7 software.

   Det er nu udskiftet med den helt nye Modicon M580 ePAC og Unity Pro 8.0-software i et projekt, som er meget økonomisk overkommeligt for Kværndrup Vandværk.

   - En del af øvelsen er at finde den rigtige balance mellem pris og ydelse i den hardware og software, som styrer pumperne og opsamler data om vandets kvalitet. Den balance har vi fundet med M580 og Unity Pro 8.0, forklarer Morten C. Jørgensen.